degrootebeentjesnaarpraag.reismee.nl

Wie zaait

8 mei 2018
We hebben gepland om vandaag naar Plzen te fietsen, een rit van 80 kilometer. Te hoog gegrepen? Dat zullen we vanavond weten. In het 'bejaarden' hotel is het direct om 08.00 uur dringen met de rollators bij het onbijtbuffet. We spreken nog even een stel uit Deurne die ook naar Praag gaan met de e-bike en vervolgens door fietsen naar Venetië. Pensionada met een planning van 6 tot 7 weken. Als wij een uur later een helling van 12% op ploeteren komen zij vrolijk voorbij met een uitroep van respect. En weg zijn ze. Vandaag op de rit ook kennis gemaakt met de dalende en klimmende haarspeldbochten. Denk je verwend te worden met een mooie afdaling kom je in een dal waar je weer uit moet klimmen. Maar zo is het leven en dat doen we dus ook, klimmen en boven uitpuffen en genieten van zo veel moois om je heen. De natuur is in mei prachtig. De seringen staan in blauw paars en witte bloemen te schitteren evenals de meiboom volop in bloei staat. De gele koolzaad velden bedekken de bergweiden voor vele tientallen kilometers. Prachtig maar ook lastig omdat alles onder het stuifmeel zit. Gelukkig hebben we geen last van hooikoorts echter zijn contactlenzen en stuifmeel geen goede combinatie. Al een paar keer de lenzen moeten uitdoen om later weer in te zetten. Zonder lenzen fietsen is geen optie vanwege de vele 'val'kuilen in het wegdek. Na 4 uur fietsen hebben we er ruim 20 kilometer opzitten, dat schiet dus niet op met de vele pittige klimmetjes.
Is Plzen dan toch te ver? Men kent in Tsjechië geen bankjes onderweg en restaurants zijn dun bezaaid. Bij Kloster Tepla een heerlijke zoute kippensoep en pommes gehad zodat we weer stevig in het zadel klommen?
De hotels zijn ook niet best van de grond gekomen dus moeten toch door fietsen naar een grote plaats, Plzen.
Ria klimt steeds beter en de route daalt de laatste 20 km. aanzienlijk waardoor we om 17.30 uur Plzen in fietsen. ;-)
Nu nog ruim 100 te gaan naar Praag.

Reacties

Reacties

Patsie

Nou respect hoor!

Annie

Wát een geweldige prestatie! Complimenten hoor en veel succes met de laatste loodjes naar Praag. Hoeveel rustdagen hebben jullie daar? Lijkt me heerlijk om ook eens een dagje niet te hoeven fietsen....

Ria

Klopt hebben inderdaad een rustdag in de planning om in Praag van terras naar terras te gaan etc....

Joke van Kessel

Respect Jos en Ria jullie zijn doorzetters en een voorbeeld voor anderen.
Veel succes verder! x

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!